Treća sedmica treninga osoblja UNSA

Ovim informacijom vas obavještavamo o početku organiziranja i pravljenja agende za ovaj događaj koji će se održati u periodu 14-18. oktobar 2019. godine (koja je od ove godine uvrštena kao redovni događaj u akademskom kalendaru Univerziteta u Sarajevu). Cilj nam je na jednom mjestu okupiti međunarodno i UNSA osoblje (akademsko i nenastavno) koji učestvuju u procesu internacionalizacije (u implementaiciji međunarodne kreditne mobilnosti ili učešća u međunarodnim projektima) na jednom mjestu, gdje bismo podijelili iskustva, probleme na koje nailazimo, te definisali prednosti i nedostatke međunarodnih projekata i programa, kao i sproveli radionice iz onih međunarodnih oblasti u kojima smo većinom uključeni.  Kroz radionice i prezentacije, nastojaćemo prezentirati Univerzitet u Sarajevu kao aktivnog i atraktivnog partnera za buduće saradnje, čemu ćete i vi kao učesnici ove sedmice sigurno doprinijeti. Dio naše “sedmice” je i naš poznati Sajam stipendija – ove godine 10-ti sajam koji će isto biti održan u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu, te očekujemo veliku posjećenost kao i prošli put.

Više informacija je dostupno (i biti će ažurirano) na linku: http://www.unsa.ba/istrazivanje-i-saradnja/medunarodna-saradnja/sedmica-obuke-osoblja.

Za vaše partnere iz Erasmus+ sporazuma skopljenih na nivou (pod)organizacijske jedinice UNSA dostupna je i engleska verzija na http://www.unsa.ba/en/research-and-cooperation/international-cooperation/staff-week, te vas svakako pozivamo da ih pozovete da učestvuju u našem staff week-u. Neki su se već javili emailom i veseli nas zainteresovanost, te upoznavanje novih kolega.

Molimo vas da planirate ova dešavanja i dane ovog događaja (“save-the-date”) te da podijelite informaciju (link) o našoj sedmici. Registracija će biti uskoro otvorena, a otvorili smo i Facebook grupu za neformalno komuniciranje i bržu razmjenu informacija učesnika, naročito kada inostrani partneri budu dolazili u Sarajevo: https://www.facebook.com/groups/unsastaffweek/

Radi lakšeg informisanja, link za informacije o Trećoj sedmici za trening osoblja je stavljen i na početnoj stranici oficijelne stranice Univerziteta u Sarajevu (http://www.unsa.ba).

Pedagoški fakultet Sarajevo