Pedagoški fakultet Univerziteta u Sarajevu nastavio je uspješnu saradnju sa Univerzitetom Bylastok u Poljskoj. 

Na webinaru koji je organizirala prof. dr. Marta Kowalczuk-Walędziak, prodekanesa za međunarodnu saradnju Edukacijskog fakulteta Univerziteta u Bylastoku pod nazivom „Building interconnected teaching for interconnected world: Bosnian and Polish perspective“ održanog 1. 6. 2021. godine prof. dr. Irma Čehić, prodekanesa za nastavu i studentska pitanja, prezentirala je pozitivna iskustva integrirane evaluacije rada studenata, odnosno izrade razvojnog portfolija kao završnog ispita - „Replacing exams with portfolios – developing cooperation between students and connection between subjects“. 

Na webinaru  je aktivno učestvovala i prof. dr. Agnieszka Szplit sa Fakulteta za edukaciju i psihologiju Jan Kochanowski Univerziteta u Kielce-u predstavljajući projekt bilingvalnog predškolskog odgoja i obrazovanja „Growing up in a multilingual world – pre-school children bilingual education".

Webinaru su prisustvovali i predstavnici Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Sarajevu te je dogovoren i nastavak saradnje s oba univerziteta s fokusom na mobilnosti studenata i nastavnika te zajedničko učešće i rad na projektima.