Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu i ove godine organizuje sajam stipendija, deveti po redu. Na sajmu će biti predstavljena 21 zemlja, bilo putem svojih diplomatsko-konzularnih predstavništava, bilo putem visokoobrazovnih institucija, te drugih vladinih i nevladinih organizacija.

Za dodatne informacije pojetite link http://www.erasmus.unsa.ba/sajamstipendija

LISTA UČESNIKA

9SS poster 001

Prezentacija programa razmjene Mevlana u povodu raspisanog konkursa za dodjelu stipendija za akademsku 2018/19. godinu održat će se 14.02.2018. godine u 14.00 sati u Sali Senata. Molimo da informirate zainteresovane studente i nastavnike o prezentaciji. Napominjemo da je i ove godine Bosni i Hercegovini odobrena razmjena kroz Mevlana programu samo iz oblasti društvenih i humanističkih nauka.

Prisustvo na prezentaciji potvrditi na mail Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. do 13.02.1018. godine, do 15.00 sati

U srijedu 07. 02. 2018. godine predstavnici Pedagoškog fakulteta u Sarajevu prof. dr. Fatih Destović, dekan,  prof. dr. Indira Mahmutović, prodekan za međunarodnu saradnju, prof. dr. Omer Mahmutović, te doc. dr. Emira Mešanović su primili službenu delegaciju Univerziteta „Ukshin Hoti“ iz Prizrena.

Prizren

Delegaciju Univerziteta „Ukshin Hoti“ iz Prizrena u sastavu prof. dr. Ram Vataj, rektor, dr. Idrizi Sadik, prorektor i sekretar Berisha Burim predvodila je prof. dr. Dženana Husremović, prorektorica za naučnoistraživački rad/umjetničkoistraživački rad Univerziteta u Sarajevu.

Sastanak je upriličen s ciljem jačanja i razvijanja saradnje sa ovom visokoškolskom institucijom.

Univerzitet u Sarajevu je u januaru 2017. godine potpisao sporazum o saradnji sa Univerzitetom „Ukshin Hoti“ na kojem su studijski programi organizirani i na bosanskom jeziku.

Predstavnici obje institucije su naglasili značaj obostrane razmjene nastavnika, istraživača, studenata i drugog osoblja u cilju profesionalnog usavršavanja i razmjene iskustava.

Prizren 1

Education USA će 21.12.2017. godine održati prezetaciju stipendiranih programa razmjene studenata Global Undergraduate Exchange Program, na Pedagoškom fakultetu, uč.br. 43 zgrada Obala, sa početkom u 12:15.

Pozivaju  se svi zaiteresovani studenti da prisustvuju prezentaciji.

EducationUSA centar radi u Sarajevu već 8 godina kao dio mreže od preko 450 centara u 171 zemlji u svijetu i naš rad je direktno podržan od strane SAD Ministarstva vanjskih poslova (US Department of State). Naša misija je davanje tačnih, sveobuhvatnih i ažurnih informacija o institucijama visokog obrazovanja u SAD

Teme prezentacije:

  • Predstavljanje stipendiranog programa razmjene studenata Global Undergraduate Exchange Program (Global UGRAD). Program omogućava studentima da pohađaju nastavu tokom jednog semestra na jednom od američkih univerziteta a smješteni su u studentskim domovima.  U potpunosti je financiran od strane Američkog Ministarstva vanjskih poslova, što znači da je besplatan zaučesnike. Rok za aplikaciju je 31.12.2017. godine
  • Drugi programi razmjene stipendirani od strane Ministarstva vanjskih poslova SAD.

Prezentacija usluga EducationUSA centra u BiH:

  • Davanje tačnih, nepristranih, iscrpnih, objektivnih informacija o obrazovnim institucijama u Sjedinjenim Državama.
  • Besplatne savjetodavne usluge svim zainteresiranim studentima za dodiplomske ili postdiplomske studije u SAD.
  • Pomoć pri traženju institucija koje odgovaraju studijskim potrebama studenta
  • Pomoć pri identificiranje mogućnosti za finansijsku pomoć
  • Pomoć pri razumijevanje procesa prijema, pisanja eseja, pisma preporuke
  • Pomoć pri apliciranje za studentsku vizu, prijevodu dokumenta
  • Pripremanje za život u drugoj kulturi...

Pedagoški fakultet Sarajevo