„Sedmica dječije svečanosti“ Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Sarajevu zamišljena je kao projekat profesora i studenata Pedagoškog fakulteta te djece iz osnovnih škola i vrtića Kantona Sarajevo.

U periodu od 16-20. 12. 2019, kroz niz radionica iz oblasti književnosti, likovne umjetnosti, plesa, inkluzije u nastavi, do promocija knjiga, razgovora sa gostima i stručnjacima iz različitih edukacijskih oblasti te ostalih edukativnih svečanosti, ovaj fakultet otvorio je svoja vrata djeci iz vrtića i škola Kantona Sarajevo, a studentima dao prostora da kroz izrazito kreativni rad i praksu, u okviru nastave, praktično se pripreme za svoja buduća zanimanja, prvenstveno odgajatelja i profesora razredne nastave, ali i svih drugih zanimanja koja nudi Pedagoški fakultet Univerziteta u Sarajevu.

Sve aktivnosti odvijale su se u periodu nastave, upravo, da bi se skrenula pažnja na savremene tokove u izvođenju nastave te neminovnost kreativnih i praktičnih sadržaja u njenom realiziranju. Sve radionice i ostale edukativne svečanosti održane su na Pedagoškom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, Obala Kulina bana 11/2, sala broj 43. (Organizacioni tim Sedmice: doc. dr. Mirzana Pašić Kodrić, prof. dr. Elvira Nikšić, doc. dr. Maja Žmukić)

{gallery}sedmica_djecije:::0:0{/gallery}